ara sí que sí!!!

doncs de moment aquí plovisca, i el què es veu per la finestra ja té molta pinta d'hivern! així doncs, avui podré estrenar aquest coll nou de ganxet que m'he fet provant un punt diferent.



m'ha sortit tan blanc el darrere que fins i tot sembla que estigui nevat, però no!

Us poso un detall del punt. La gràcia de la cosa és que va fent com una espiga i que és molt ràpid de fer, perquè entre punt i punt es deixa una baga molt llarga!


Intento explicar-vos el punt:

Punts utilitzats:




  • V = pilanet, cadeneta, pilanet, tot al mateix punt
  • x = punt xafat
Cal començar amb un número de cadenetes múltiple de 5 (si es vol treballar sense tancar les cadenetes cal que siguin múltiple de 5 + 2)

Un cop tenim la cadeneta, tanquem el principi amb el final amb un punt ras. El punt seria:  Vx, deixem la baga del punt xafat ben llarga, un centímetre i mig o dos. Ens saltem tres cadenetes, i tornem a començar: Vx, baga llarga... i anar fent!

Si treballem donant la volta al teixit, totes les passades seran iguals, però si treballem sempre des del mateix costat (havent tancat la cadeneta) la segona passada serà : xV, fent el x al forat que queda a la V i la V damunt del x.

Així doncs, a les passades senars farem Vx i a les parells xV.

Així escrivint trobo que costa... per tant, si en voleu aprendre més, teniu diverses opcions... una seria preguntar-me coses per mail o posant comentaris aquí mateix, i l'altra apuntar-vos als tallers d'aquest hivern: ganxet al Centre Cívic Can Felipa i ganxet, però també mitja, al Centre Cívic de la Font de la Guatlla.

Fins aviat!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada